Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza



























TEST DE VERIFICARE - GENERAL PROTECTIA MUNCII

diverse











ALTE DOCUMENTE

RITUL DIONISIAC
Viata
Vorbe
Dictionare bilingve si poliglot
A Night to Remember
Am pregatit o cina usoara, ca la sfarsit de zi, si savuram amandoi bucatele intinse pe platouri
Citeste pana la capat, nu fugi inainte sa vezi finalul.
Elemente Patrimoniale
LIMBA ENGLEZA true/false
ANGLIA - domeniul hotelier -




TEST DE VERIFICARE - GENERAL 

          

1.         Salariatul trebuie sa poarte echipamentul de protectie:

a. în mod obligatoriu în vederea prevenirii accidentelor de munca conform normelor de protectie a muncii;                                                                                                              

b. numai atunci când considera salariatul;                                                                    c. numai daca i s-a facut instructajul de protectia munci 17217y244r i.

2.         Vatamarea corporala, intoxicatia profesionala care are loc în timpul procesului de munca si care provoaca incapacitatea temporara de munca de cel putin 3 zile, invaliditate sau deces constituie:

a. suprasolicitare;                                                                                                       b. stres;                                                                                                                      c. accident de munca.                                                                        

3.         Respectarea obligatiilor de protectie a muncii constituie:

a. o obligatie;                                                                                                

b. un drept;                                                                                                                c.  un beneficiu.                                                                                              

4.         La aparitia unui pericol salariatul are obligatia sa:

a. continue cu grija activitatea fara sa sufere accidente;                                                b. opreasca lucrul si sa informeze de îndata despre aceasta;                            

c. îndeparteze pericolul.                                                                                 

5.         Raspunderea juridica pentru încalcarea normelor de protectie a muncii poate fi:

a. penala, administrativa, disciplinara ,civila;                                                    b. civila, penala, patrimoniala, contraventionala;                                                         c. disciplinara, materiala, contraventionala, penala.                                         

6.        În cazul în care compania nu a asigurat masurile de protectie a muncii si din culpa sa s-a produs un prejudiciu salariatului, acesta are dreptul la:

a. zile suplimentare de odihna;                                                                         b. despagubiri;                                                                                                           c. conditii mai bune de munca.                                                           

7.       Nerespectarea normelor cu privire la stingerea incendiilor se sanctioneaza:

a. cu amenda contraventionala;                                                                                   b. cu închisoare sau amenda penala;                                                                                  c. cu desfacerea contractului de munca.

8.         Echipamentul de protectie se ofera salariatilor:

a. contra cost;                                                                                                             

b. în mod gratuit;                                                                                           

c. se suporta jumatate de salariat jumatate de conducatorul companiei.                   

9.         Obligatia asigurarii echipamentului de protectie si de lucru revine:

a. sindicatului;                                                                                                            b. angajatorului;                                                                                                           c. salariatului.

10.       Care sunt categoriile de personal care beneficiaza de instruirea introductiv-generala:

a. personalul nou angajat;

b. vizitatorii;

c. personalul cu vechime mai mare de 2 ani.

11.       Actul normativ care reglementeaza regimul substantelor fito-sanitare este:

a. decretul nr. 466/1979;

b. legea nr. 90/1996;

c. ordonanta nr. 4/1995.

12.       Materialele igienico-sanitare se acorda salariatilor, conform Legii Sanatatii si Securitatii în Munca nr. 319/2006:

a. contra cost;

b. gratuit;

c. în functie de decizia consiliului de administratie.

13.       Instruirea periodica privind securitatea si sanatatea în munca se face de catre :

a. conducatorul locului de munca respectiv; 

b. conducatorul societatii; 

c. persoana cu atributii pe linie de protectia munci 17217y244r i.     

14.       Ce este o fractura?

a. ruperea partilor osoase ale corpului;

b. ruperea muschilor;

c. ruperea ligamentelor.

15.       Cine poate fi "salvator" în caz de accident?

a. orice persoana aflata la locul de munca;

b. orice persoana aflata la locul de munca, care a fost instruita sa acorde primul ajutor;

c. seful de sectie.

16.       Normele specifice de securitate a muncii sunt obligatorii de respectat?

a. da;

b. nu;

c. partial.

17.       Ce reprezinta echipamentul individual de protectie?

a. orice echipament destinat a fi purtat sau mânuit de un lucrator pentru a-l proteja împotriva unuia ori mai multor riscuri care ar putea sa îi puna în pericol securitatea si sanatatea la locul de munca, precum si orice supliment sau accesoriu proiectat pentru a îndeplini acest obiectiv;

b. echipamentul cu care este dotat fiecare participant la procesul de munca pentru a-si proteja îmbracamintea;

c. echipamentul cu care este dotat fiecare participant la procesul de munca pentru a-si proteja încaltamintea.

18.       Ce se întelege prin accident de munca?

a. vatamarea violenta a organismului precum si intoxicarea acuta profesionala, care au loc în timpul procesului de munca  sau în îndeplinirea sarcinilor de serviciu si care provoaca incapacitate temporara de munca de cel mult 3 zile, invaliditate sau deces;

b. accident suferit pe drumul de la serviciu catre casa indiferent de momentul producerii lui;

c. accident suferit în perioada concediului de odihna.

19.       Amenzile contraventionale potrivit Legii Sanatatii si Securitatii în Munca nr. 319/2006 se aplica:

a. de catre Directorul General;

b. de catre orice persoana din societate cu functii de raspundere;

c. de catre inspectorii de munca.

20.       Legea Sanatatii si Securitatii în Munca nr. 319/2006 stipuleaza raspunderi pentru realizarea masurilor de protectie a muncii, raspunderi ce revin:

a. angajatorului;

b. angajatului;

c. ambelor categorii.

Grila de raspuns:

1 - a; 2 - c; 3 - a; 4 - b; 5 - c; 6 - b; 7 - a; 8 - b; 9 - b; 10 - a; 11 - c; 12 - b; 13 - a;

14 - a; 15 - b; 16 - a; 17 - a; 18 - a; 19 - c; 20 - c.


Document Info


Accesari: 12304
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.

 


Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2014 )