Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


Atletismul in cadrul sportului formativ
ATLETISMUL IN CADRUL SPORTULUI FORMATIV[1]

Utilizate ritmic, exercitiile de atletism (alergarile, aruncarile si sariturile), contribuie dezvoltarea armonioasa a organismului, in special cand ne referim la elevi.

In scoala o serie de alergari, sarituri si aruncari se exerseaza fara a avea caracter de intrecere sau avand caracter de intrecere. In cazul al doilea, regulile sunt stabilite in functie de conditiile materiale ale scolii, fiind diferite fata de cele din regulamentul F.I.A.A., respectiv  F.R.A.
Astfel, la alergari, in orele de sport formativ (de educatie fizica), predomina stafetele cu sau fara transport de obiecte, cu sau fara treceri peste obstacole, distantele fiind in functie de marimea salii de sport sau a curtii scolii.

Dintre sarituri, le intalnim mai mult pe cele fara elan (lungime, plurisalturi), iar dintre aruncari pe cele cu mingea de oina la tinta sau la distanta cat si aruncarile cu mingea medicinala cu o mana si cu ambele maini.

Rezulta din aceasta succinta prezentare, ca exercitiile atletice dezvolta calitatile motrice de baza: forta, rezistenta, viteza, contribuind substantial la fortificarea organismului. Atletismul este alaturi de gimnastica, baza sportului formativ, dar si a sportului competitional.In competitiile organizate in cadrul “Sportului pentru toti” nu lipsesc probele atletice simple, fiind cele mai accesibile, iar “joggingul”, pe care il practica din ce in ce mai multa lume, nu este altceva decat o alergare de durata in tempo moderat.
[1] “Sportul formativ”, denumire originala a autorilor


Document Info


Accesari: 96
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )